Sayfalar

28 Ekim 2017 Cumartesi

Eren Enerji işçileri direnişin 2’nci ayında: “Biz kazanan olacağız”

                                    Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Eren Enerji işçileri direnişin 2’nci ayında Eren Enerji önünde basın açıklaması düzenledi.



Direnişlerinin 2. ayında Eren Enerji işçileri dün (27 Ekim) yine Eren Enerji önündeydi. İşçiler her hafta Cuma günü yaptığı eyleme, dün Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Karadon Şubesi yöneticileri ve üyeleri, KESK, Halkevleri ,ÖDP, Kızılay, CHP Zonguldak Emek Bürosu ve CHP il ve ilçe meclis üyeleri destek verdi.



GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, bir özelleştirme belası ile karşı karşıya olduklarını ve mücadele ile bu süreci geri püskürteceklerini belirtirken haksız bir şekilde işten atılan Eren Enerji işçilerinin direnişinin yanında olduklarını vurguladı.



ÖDP Zonguldak İl Yöneticisi İsmail Yıldız “90’lardan bu yana özelleştirme deyip duruyorsunuz bugün kapıda direnen enerji işçileri varsa bunu asla beceremeyeceksiniz! Buradan Eren yetkililerine sesleniyorum siz çalıştırdığınız işçilerin masadaki zeytinine göz dikiyorsanız biz de sizin masadaki havyarınıza göz dikeriz! Unutmayın üreten eller asla yenilmeyecek, son sözü direnenler söyleyecek” dedi.
Kilimi Halkevi adına koşan Fevzi Aydın ise“Dün Eren işçisinin yanındaydık bugün de yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız! Kilimlinin mert insanları yeri gelir aşını paylaşmayı da  bilir, yeri gelir militanlığı ile de öne çıkar. Eren şirketi derhal yaptığı hukuksuzluktan  vazgeçmeli, atılan işçileri tekrar iş başı yaptırmalıdır” ifadelerini kullandı.
Son olarak DİSK/Enerji Sen Genel Sekreteri ise dayanışma içinde olanlara teşekkür ettikten sonra “Direnişimizin başında aylarca süreceğini de bilsek haklarımızı almadan asla geri dönmeyeceğiz, demiştik. Bugün buradan bir kez daha söylüyoruz, direnişimiz 2. ayında 4 ay da sürse mücadeleden asla geri durmayacağız. Bizlere şanlı bir tarih bırakan 91 ayazında yollara düşen madencilerin torunlarıyız. Şimdi Zonguldak’ta güvencesizliğe karşı yeni bir mücadele tarihi yazılıyor, yine madenciler var. Bu defa enerji işçileri de var. Biz bu tarih yazılırken izleyen değil tarihi yazan olacağız sınıflar mücadelesi bu direnişi bir kenara not ettiğinde ise biz kazanan olarak anılacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder