17 Ağustos 2017 Perşembe

İşten Atılmalar Karşısında Ceketimizi Alıp Gitmeyeceğiz

Eren çalışanı işçilerin nisan ayı başında başlatmış oldukları sendikal mücadelede işveren işçi kıyımına gitti bugün itibari ile üç işçi arkadaşımızın iş akdi tek taraflı olarak feshedildi. İşten atılmalarında devamı geleceğini işveren yetkilileri beyan ediyor. Buna karşı biz işçiler sessiz kalmayacak vazgeçmeyeceğiz. Haklı mücadelemizden aldığımız güçle direneceğiz
  
PEKİ, NEDEN İŞTEN ÇIKARTMALAR YAŞANDI?
Eren işçilerinin kölece çalışma koşullarına karşı başlatmış oldukları mücadele sonucunda işveren yetkililerinin kısmi düzenlemelere giderek haklı taleplerimiz karşısında geri adım attığını hep birlikte gördük. Yaşanılan kazanımları sindiremeyen sermaye cephesi örgütlülüğümüzü dağıtmak için kalemini para ile satan malum basın kuruluşu ve şirket yetkilileri aracılığıyla karalama kampanyası yürüterek işçilerin üye olduğu sendikayı ve yöneticilerini itibarsızlaştırma oyununu sahnelemişti. Bu girişimler sonucunda işçilerin birliğini dağıtmayı başaran işverenler  kendilerince işçileri en savunmasız yakaladıkları esnada elde edilen kazanımların acısını belirli işçilerden çıkarıp işten atmalara başladı.

RÜZGÂR EKEN FIRTINA BİÇER.
Bizler bu yola kader birliği yaparak çıktık. Sermayenin yasa, kanun tanımadığına defalarca tanıklık etmişizdir. Elinde bulundurduğu sermaye gücü ile dilediğini yapabileceğini zannederek hukuksuzca işçileri işlerinden atabilecek gücü kendilerinde bulabiliyorlar ama unuttukları bir gerçek var. O da karşılarında gücünü kendileri gibi paradan değil değerlerinden ve haklılıklarından alan, şanlı bir tarihin mirasına sahip enerji işçileri var. Emeğin direniş bayrağı İstanbul Bedaş’tan, Tunceli Aksa’ya, Tunceli Aksa’dan İzmir Gediz’e İzmir Gediz’den Dicle Edaş’a kadar elden düşmedi ve kazanan DİSK'li işçiler, enerji işçileri oldu. Hiçbir şüphemiz yok ki Eren Enerji’de de bu bayrak yere düşmeyecek atılan işçi arkadaşlarımızın ellerinde zafere taşınacak.

Sendikal mücadeleyi toplu sözleşmeden ibaret sanarak sendikanın baraj sorununu diline dolayarak hak arayamayacağını zannedenlere en güzel yanıtı atılan işçi arkadaşlarımız işe geri dönene kadar yürüteceğimiz direnişle vereceğiz. Mücadeleci sendikacılığın ne olduğunu arkadaşlarımızı yeniden iş başı yaptırarak göstereceğiz.

SÖZÜMÜZDÜR
İlk gün yola çıkarken ne laf edilmişse bugün açısından da bizim için aynı koşullar geçerlidir. Eren Enerji’de hukuksuz işten atılmalar sonucunda hiçbir işçi arkadaşımız ceketini alıp gitmeyecek demiştik bugün de aynı laflarımızın arkasındayız. Ey sermaye bizi güçsüz yakaladığınızı düşünebilirsiniz ancak yine atladığınız bir gerçek var. Biz gücümüzü haklılığımıza ve meşruluğumuza dayandırırız. Talebimiz de çok açık ve nettir atılan arkadaşlarımız derhal iş başı yaptırılmasıdır aksi takdirde yaşanılacak tüm olumsuzlukların sorumlusu Eren Enerji yetkilileri olacaktır.  


Biz Haklıyız Biz Kazanacağız.