23 Ağustos 2017 Çarşamba

İnanış Gazetesinde Çıkan Haberimiz

Hukuksuzluğunuzu herkese anlatacağız. Haksızlıkların karşısında susmayacağız. Baskılarınıza teslim olmayacağız. Yarınlarımız için direneceğiz ve kazanacağız. 
 
 
 


Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’ne bağlı Çatalağzı Beldesi’nde faaliyet gösteren Eren Enerji’de sendika örgütlenme çalışmaları yüzünden 3 işçi işten çıkarıldı.
DİSK’e bağlı Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, Perşembe günü yetkililerle son bir kez görüşme talebinde bulunacaklarını belirterek “Yapılan yanlışın bir an önce ortadan kaldırılmasını talep edeceğiz. Eğer olumlu sonuç alamazsak Saat 16.00’da tüm emek örgütleriyle beraber bir açıklama yapacağız” dedi.
 
 


“İŞTEN ATILMALARI İÇİN HİÇBİR GEREKÇE YOK”
Keskin, açıklamasında şunları söyledi; “Daha çok işçinin işten atılacağı söyleniyor. Eren Enerji burada suç işliyor. Perşembe günü DİSK olarak kendileriyle bir görüşme talebinde bulunacağız. Yapılan yanlışın bir an önce ortadan kaldırılmasını talep edeceğiz. Eğer olumlu sonuç alamazsak Saat 16.00’da tüm emek örgütleriyle beraber bir açıklama yapacağız. Eren Enerji yapılan yanlıştan geri dönerse kapıda teşekkür etmesini de biliriz. Şu anda orada başka bir sendika da var. Bir sendikadan kurtulmadan başka bir sendika başımıza bela olacak gerekçesiyle işten çıkarıldılar. DİSK’e bağlı 3 arkadaşımız, işlerini zamanında bitiren, sorumluluklarını yerine getiren arkadaşlarımız. İşten atılmaları için hiçbir gerekçe yok. Tamamen keyfi bir uygulama, sendikalı olan arkadaşlarımız cezalandırılıyor.”