17 Ekim 2017 Salı

Susmayacağız.....

                                 
Eren Enerjinin hukuksuzluklarına sessiz kalmayacağız. 16.10.2017 tarihinde iş kazası geçiren iki işçi arkadaşımız için ve haftalardır o kapıda yaptığımız hak arama eylemlerinde bizim ile dayanışmak için yanımızda olan bizi yalnız bırakmayan Selçuk kardeşimizi hukuksuzca işten atan Eren şirketine direnen işçilerin cevabıdır. Daha çok geleceğiz o kapıya ta ki haksız bir şekilde işten attığınız işçiler tekrar iş başı yapana dek, ta ki Eren Enerji de iş kazaları ve iş cinayetleri son bulana dek. 

2 yorum:

  1. Arkadaşım Çatalağzında doğdum büyüdüm. Termik santraller için gayet güzel bir çalışmamda medyada yer aldı. Sizi kurtarabilirim bana sahip çıkın çalışmamı arkadaşlarınızla paylaşın Medeniyeti kurtarmak
    Evet medeniyeti çevre ve enerji sorunlarını çözmenin yolları var. İklimsel dönüşümü durdurmanında.
    Sorun Birbirimizi anlamak . İşimize gelmeyen şeyleri dinlemiyoruz görmezden geliyoruz.
    Örnek Zonguldak Çatalağzında madenlere ek olarak jeotermal enerji üretmek
    Maden kuyusu gibi 1000 metrelik kuyu kazalım.
    Ve bu kulenin üzerine 1000 metre yükseklikte hava kulesi inşa edelim. Kuyumuz 5 metre çap Kulemiz 100 metre çaplıdır.
    Kuyu ve kule tamamlandığında süper sondaj kulesi olarak çalışacaktır. Tam 2000 metre uzunlukta süper kazıcı sondaj ile tek parça halinde sondaj yapacaktır. 10 metrelik sondaj boruları ile sondaj yapıldıkça boru ekleme ve elmas uç bitince tek tek çıkarıp takma problemi ortadan kalkacaktır.
    Sondaj ile yerin 7000 metre altına 3 kademede ulaşılır. 6 kmlik sondajlar yerin 1 km altında başladığı için yeterlidir. Bu derinlikte deniz suyunu buharlaştırarak içme suyu ve elektirik üretecek yerkabuğu ısısına ulaşılır. Çok sayıda sondaj düşük maliyet ve yüksek hızda ulaşılır. Deniz suyu kule tabanındaki radyatörlere boru ile aktarılır. Radyatörler yerin 7 km altından gelen 120 derece ısı ile buharlaştırılır. Basketbol sahası büyüklüğünde radyatörlerde dolaşan buhar yoğunlaşırken ısısnı kuleye aktarır. Kule taban ile tavan arasındaki 100 derecelik ısı farkı ile rüzgar üretir. Kule tabanında bulunan türbinleri döndürerek elektirik üretir. Yoğunlaşan su içme ve tarım amaçlı kullanılır.
    Faydaları bol ucuz elektirik ile Karabük ve ereğlideki demir çelik tesisleri kapasitesi kadar krom bakır alüminyum tesisi kurulması sağlanır. 10 kat fazla kazanç ve işçi getirir. Zonguldaka değer katar.
    Çevreci enerji örnek olur. newscienceway blogsot com

    YanıtlaSil
  2. Yayınlanan çalışmam Pusula Bu proje Zonguldakı uçurur. Çatalağzında Termik santrallerin karını ve işçi oranını arttırır. newscienceway.blogpot.com ve enerjimerkezim.blogspot.com a bakın

    YanıtlaSil