15 Eylül 2017 Cuma

Eren Enerji’de Atılan İşçiler Bir Kez Daha Şirket Kapısındaydı. İşimizi Geri Alacağız Sendikalı Çalışacağız.

Eren enerji’de sendikalı oldukları için işten atılan işçiler bir kez daha şirket kapısındaydı. Her Cuma saat 16:15 de şirket kapısı önünde buluşan işçiler haksız bir şekilde işten atılmalarını protesto ettiler. 


Yapılan açıklamaya destek veren Çatalağzı Çevre Koruma dernek Başkanı Aydemir AKBAŞ; eren şirketinin sadece işçilere zarar vermediğini yıllardır Zonguldak halkına da zehir soluttuğuna vurgu yaptı. 
Yapılan açıklamada ayrıca söz alan bölge insanı, eski enerji işçisi  Erdoğan TURAN ise Eren enerjinin haksız yere işçileri işten attığını çevre katliamı yaptığını bölgeye zarar verdiğini söyledi.


Son olarak söz alan Disk Enerji-Sen Genel sekteri Süleyman KESKİN ise Eren Enerji’de yaşanan hukuksuzluğu herkese anlatacağız ta ki adalet yerini bulana ve atılan işçiler tekrar iş başı yapana dek.Bizim kararlılığımızı sınamaya kalkanlar şunu iyi bilsinler ki karşılarında gücünü işçilerden alan bir sendika, sendikalarına güvenen Disk'li işçiler var.  Her Cuma burada olacağız. Burada olmak ile kalmayacağız madencilerin torunları olarak madenci anıtında Zonguldak halkı ile buluşacağız. İşten atılan işçiler ile İstanbul’da emek dostları ile  Eren Holding kapısında da olacağız ve sonunda biz kazanacağız. Bu işyerinden sendika üyesi olduğumuz için atıldık sendikalı olarak başımız dik tekrar iş başı yapacağız diyen keskin sözlerini dayanışmayı sürdüren kurum temsilcilerine teşekkür ederek bitirdi.

Zonguldak Valisine ve Çalışma Bakanlığına verilmek üzere imza kampanyası başlatan işçiler ilk masalarını da Eren enerji kapısına kurarak kampanyanın startını verdiler.
  

Yapılan açıklama İnadına Sendika İnadına Disk, Atılan İşçiler Geri Alınsın, Eren Şaşırma Sabrımızı Taşırma sloganları bir sonra ki hafta eren şirketi önünde buluşmak üzere son buldu.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder