20 Eylül 2017 Çarşamba

Haydi Daha Güçlü Hep Birlikte

Eren Enerji’de kölece çalışma koşullarına karşı Disk/Enerji-Sen öncülüğünde başlatılan sendikalaşma mücadelesi Eren şirketinin yasa kanun tanımadan 13 işçi önderini işten atmasıyla başlayan direniş 1. ayını geride bıraktı.
Tam 1 aydır Eren şirketinin hukuksuzluklarına hepimiz şahitlik ediyoruz. 3 işçi ile başlayan işten atılmalar, atılan işçilere sahip çıkmak isteyen çalışan işçilerinde eklenmesi ile 13 kişiye ulaştı. İşçilerine deniz suyu içirmeyi reva gören Eren şirketi işçilerin en temel hakkı olan sendika seçme ve sendikaya üye olma taleplerini de yok sayarak hukuksuzluklarına devam etti. Paranın verdiği güç ile tüm hukuksuzluklarının üstünü kapatacağını düşünen Eren şirketinin hesaplayamadığı tek konu ise mücadeleyi seçen yiğit işçiler oldu.


Eren şirketi kapısında her Cuma saat 16:15 de sendikal gerekçe ile işten atılan işçiler yaşadıkları durumu yaptıkları hak arama eylemi ile protesto ediyorlar. Şehir merkezlerin de eşleri ve çocukları ile kurdukları imza masalarında Zonguldak halkına seslerini duyurmaya çalışıyorlar, bu sesi büyütmek ise hepimizin görevi.

Haydi maden işçileri, haydi belediye çalışanları, haydi kamu işçileri, haydi emekten yana olan siyasi parti ve dernekler, haydi 91 yürüyüşüne tanıklık edenler şimdi sıra Eren şirketinin zorbalığına direnen işçilere sahip çıkmakta direnişin 1. ayında bu Cuma yine aynı saatte, her zamankinden daha güçlü bir şekil de haksızlığa sesimizi yükseltelim, atılan işçilere hep birlikte sahip çıkalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder