29 Kasım 2017 Çarşamba

Eren Holding Kapısına Dayandık.

Direnen Eren Enerji işçilerinin mücadelesi İstanbul'a taşındı. Eren İşçileri ile dayanışmak için emek dostları Eren Holding önünde haykırdı "EREN İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR"



Başlattıkları direnişlerinde 3 ayı geride bırakan eren işçileri bu hafta başında eren enerji kapısında oturma eylemi başlatmışlardı. Başlattıkları oturma eylemin de bir çok zorluk ile karşı karşıya kalan enerji işçilerine İstanbul'da Eren Holding önünde yapılan basın açıklaması ile destek verildi. 

Disk Enerji-Sen ve Disk Limter-İş sendikalarının çağrısı ile bir araya gelen temsilciler basın açıklaması sırasında "Eren İşçisi Yalnız Değildir" " Atılan İşçiler Geri Alınsın" sloganları ile Zonguldak'ta direnen işçilere Eren Holding önünden selam gönderdiler.

Yapılan açıklamada Disk yönetim kurulu adına Kamber SAYGILI'da söz alarak Eren işçilerinin haklı bir mücadele yürüttüklerini ve bu mücadelede de mutlaka kazacaklarını söyledi. Disk ailesi olarak ilk günden beri atılan işçi kardeşlerimiz ile yan yana olduklarını vurgulayan Saygılı bundan sonra ki süreçte de direnen işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz dedi.


Zonguldak'da yürütülen direnişi temsilen gelen Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman KESKİN'de insan etini kesen ayaza aldırmadan gece gündüz işleri ekmekleri ve çocukları için direnen eren işçilerinin siz dostlarımıza selamını getirdim ayrıcada hak kanun tanımayan Eren Holding sahiplerine de bir mesaj getirdim diyerek sözlerine başladı. Bizler kader birlikteliği yaparak yola çıkan işçileriz asla ve asla hukuksuzluğunuza teslim olmayacağız 2 gün sonra gider diye tahmin ettiğiniz o kapının önünden işimizi almadan asla ayrılmayacağız. Önümüzde ki günlerde ise işçiler ve aileleri ile Zonguldak'tan yürüyerek İstanbul'a geleceklerini duyuran KESKİN tüm burada ki dostlarımızdan sesimiz olun, eren işçileri ile dayanışmayı büyütün çağrısı yaparak sözlerini tamamladı. 

Yapılan açıklama alkışlar ve eren işçilerinin mücadelesini büyütüleceğinin vurgulanması ile son buldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder