1 Aralık 2017 Cuma

Eren Enerji işçilerinin direnişinde 14. hafta: “İşçilerin iradesi kazanacak”

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan Eren Enerji işçileri Eren Enerji şirketinin önündeydi. Aileleriyle beraber açıklamaya katılan işçiler “Biz çocuklarımıza ekmeğimiz almadan dönmeyeceğimizin sözünü verdik” dedi  


                                                                                                  DİSK/Enerji-Sen’de sendikalaştıkları için işten çıkarılan Eren Enerji işçilerinin direnişi 14. haftasında devam ediyor. Her hafta Cuma günü olduğu gibi işçiler bugün de Eren Enerji’nin kapısındaydı. Eren Enerji işçilerinin yaptığı basın açıklamasına Kilimli Halkevi, Zonguldak Öğrenci Kolektifleri, KESK Şubeler Platformu ve SGDF de katıldı. Kilimli Halkevi adına Funda Kaya, Zonguldak Öğrenci Kolektifleri adına Begüm Kutlu Akdoğan, KESK Şubeler Platformu adına Serpil Açıl Özer konuşma yaparak, Eren Enerji işçilerinin direnişlerinin yanında olduklarını belirtti.
Destekleyen kurumların temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, on dört haftadır burada olduklarını ve son beş günü Eren Enerji önünde nöbet tutarak geçirdiklerini belirterek “Biz burada bir irade savaşı veriyoruz. İrademiz kazanacak, işçilerin iradesi kazanacak” dedi.Keskin, Eren Enerji’nin önündeki bariyerleri göstererek “Bu bariyerler, çadır kurmak istediğimiz yere çekilen tankerler Eren Enerji’nin korktuğunun göstergesidir” dedi.
                                                                                      Eren Enerji işçilerinin seslerinin İstanbul’da Eren Holding önünden, Ankara’da Meclis’e kadar birçok yerde yankılandığını belirten Keskin “Biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik. Evden çıkarken çocuklarımızla vedalaşarak çıktık. Çıkarken ekmeğimizi geri almadan dönmeyeceğimizin sözünü vererek çıktık” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından direnen işçiler Eren Enerji önündeki nöbetlerine devam ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder