29 Eylül 2017 Cuma

Eren Enerji işçileri: “Atılan işçiler iş başı yapmadan iş barışı sağlanamaz”

DİSK/Enerji-Sen üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Eren Enerji işçileri direnişlerinin har hafta olduğu gibi direnişlerinin 5’inci haftasında da bugün (29 Eylül) Eren Enerji önündeydi


DİSK/Enerji-Sen üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Eren Enerji işçileri her hafta Cuma günü yaptıkları Eren Enerji önündeki eylemlerini, direnişin 5’inci haftasında da gerçekleştirdi. İşçilerin Eren Enerji önünde yaptığı basın açıklamasına Kilimli Halkevi, Öğrenci Kolektifleri, KESK, ÖDP, SGDF, Çatalağzı Çevre Koruma Derneği (ÇAÇEV) ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı. Eylemde “İşimizi geri istiyoruz” ve “Sendika haktır engellenemez” sloganları atıldı.
Öğrenci Kolektifleri adına konuşan Begüm Kutluakdoğan, “Eren patronu çocuklarının geleceği için çalışırken onlara iyi bir gelecek bırakacakken anayasal haklarını kullanan Eren işçilerini kapıya koydu. Biz üniversiteliler olarak bu haksızlığın karşısında direnen işçilerin yanındayız” dedi.
ÇAÇEV Başkanı Aydemir Akbaş ise “Burayı bir termik santral cehennemine çevirdiler, zehir soluyoruz. Bu da yetmemiş gibi işçilerimizi de işten atıyorlar, ayrıca yeni termik projeleri yapıyorlar. Buradaki bu sorunun tek muhatabı biz olmamalıyız, siyasi partilerimizi göreve çağırıyorum, çevresine ve atılan işçilere sahip çıksınlar” dedi. Konuşmasının ardından Akbaş, Çatalağzı beldesinde yapılması planlanan 5’inci termik santrale karşı “Termik istemiyoruz” diyerek bir imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin ise yaptığı konuşmada “Basında çıkan haberlerde Eren’de iş barışı sağlanacak gibi laflar dolanıyor. İşçiler iş başı yapmadan, içerideki arkadaşlarımızın üzerindeki baskılara son verilmeden ve işçi ve sendika temsilcileri ile şirket bir araya gelmeden iş barışı sağlanamaz”dedi ve ÇAÇEV’in termik santrale karşı yürüttüğü kampanyayı Eren Enerji’den atılan işçilerle birlikte yürüteceklerini söyledi.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da atılan işçilerin yanında olduğunun altını çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder